Yara Bakımı ve Tedavisi

Herhangi bir kesik ya da kaza sonucu cildinizde yara meydana geldiğinde o bölgedeki hücreler harekete geçer.  Yaranın kenarlarından başlayarak yeni hücreler oluşup gelişerek birbirlerine doğru hareket ederler. Böylece yara, kapanmaya başlar. Hücrelerin bu rutini gerçekleştirebilmeleri için belli ortam şartlarına ihtiyaçları vardır.

Nemli ortam, bu eylem için gereken ilk şarttır. Biliyorsunuz ki bu noktada bizim kremimiz devreye giriyor krem içeriği sayesinde kuruma önlenecek ve içeriğindeki diğer maddeler sayesinde iyileşme süresi hızlanıp azalacaktır. Eğer yaranızın üzerini sıkıca bandajlar ve bölgeyi kuru bırakırsanız, yenilenmesi gereken hücreleriniz bu görevi yerine getiremezler ve yaranız kapandığında cildinizde istenmeyen izler bırakırlar. Kalıcı izleri de en aza indirebilmek için yine kremi düzenli kullanmamız gerekmektedir.

Yaralı bölgeyi tamamen açık bırakmak da doğru yöntem değil elbette. Hiç bir bandaj kullanılmadığında zaten açık olan yara, mikrop ve bakteriler için muhteşem bir giriş kapısı halini alır. Enfeksiyon riskine karşı yarayı muhafaza etmek, iyileşmenin hızlı ve doğru ilerlemesi için ilk şarttır. Bu durumda yaranızı sarmanın en iyi yolu, hava almasına ve nemli kalmasına müsaade edecek kadar gevşek sarmaktır. Yaralandığınızda onu açık bırakmanızı tavsiye edenleri dinlememeniz gerektiğini artık biliyorsunuz. Ancak atlamamanız gereken bir ayrıntı var ki, o da bandajlama biçiminiz. Yaranızı bandajlayın ancak tamamen kuru ve nemsiz kalmasına sebep olmadan, çok sıkı sayılmayacak şekilde bandajlayın.

Yara Bakımı ve Tedavisi

Vücudun değişik bölgelerinde ortaya çıkan ve zor iyileşen ya da iyileşmeyen doku bozulmalarının bakım ve tedavisi ne yaranın bakım ve tedavisi denir. Amaç, Cilt Kremi ile bu yaraların bakımını üstlenmek iyileşme süresini düzenli kullanım ile kısaltmaktır.

İki çeşit yara vardır akut yaralar ve kronik yaralar. Akut yaralar 3-4 hafta içerisinde iyileşen ve sıyrık yanık kesik gibi nedenlerden oluşan hafif yaralardır. Kronik yaralar yatağa bağımlılık, damar yetmezliği, diyabet hastalığı gibi durumlar sonucu oluşan 6-8 haftada iyileşmemiş bazen kalıcılık gösteren yaralardır.

Bildiğiniz ve gözlemlediğiniz gibi çoğu yatak yarasında kullanımımız sonucunda güzel ilerleme kaydettik kremimiz en zor iyileşen yaralarda bile çok etkili.

Yara İzleri (Skarlar)

Travma, geçirilen ameliyatlar, yanık, cilt enfeksiyonları sonucu oluşan izlerdir. Oluşan yaralar iyileşirken kendi orijinal dokusu ile olmaz bundan dolayı farklı bir iz oluşturarak iyileşir bunları en aza indirebilmek için krem kullanımı önemlidir.

YARA TEDAVİSİ NEDEN ÖNEMLİDİR!!!

Herhangi bir neden den dolayı acılan yaralar tedavi edilmediği takdirde; hastalarda enfeksiyon gelişmesine, beslenme ve kandaki elektrolit dengesinin bozukluklarına neden olarak hastanın genel durumunu olumsuz etkileyebilir.

DİKKAT! Bu yazı Bilgilendirme amaçlıdır.